Prima pagina

Internet

Configurare PC

E-mail

World Wide Web

Download

Carte de oaspeti

Feedback Links

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un mesaj electronic
pentru a nu fi considerat drept "spam" sau virusat

            Din ce in ce mai des, massmedia informeaza publicul de noi atacuri cu virusi, care provoaca pagube mari unor societati, ingreuneaza sau chiar blocheaza pentru un timp accesarea pe Internet si deregleaza circulatia informatiilor.
            Se cunoaste, ca una din caile cele mai frecvente de raspandire al acestor virusi, este posta electronica (probabil si datorita utilizarii intensieve a acestui serviciu).
            Din aceasta cauza, unele mari companii, au luat masuri drastice, pentru trierea mesajelor in casutele postale (unele chiar prin verificarea antivirus directa - cum ar fi Yahoo.com).
            Dar trierea automata a mesajelor, a dus la crearea unor probleme pentru utilizatorii normali de posta electronica, care s-au pomenit ca o parte din mesajele lor nu mai ajung la destinatie (fiind considerate spam).

           ► Avand in vedere aceste considerente, in acest articol voi incerca a va supune atentiei dvs., cateva "conditii" care ar trebui sa le indeplineasca un mesaj, pentru a ajunge in siguranta la destinatie.

 • Evitati pe cat posibil, sa trimiteti acelasi mesaj, la un numar mare de persoane, utilizand functiile To: , Cc:  si Bcc:, astfel reduceti posibilitatea considerarii mesajului dvs. drept "spam" ;
 • Scrieti la Subject o propozitie scurta, semificativa pentru acel mesaj si acolo unde este posibil, utilizati limba romana , evitati pe cat posibil trecerea cuvintelor "Hello" , sau "contact", sau "hi", sau "your document " (care sunt utilizate frecvent de mesajele virusate) ;
 • Evitati pe cat este posibil, functia de Reply (pentru a nu apare la subiect termenul de ref) si mai bine schimbati subiectul mesajului :
 • Daca trebuie sa trimiteti si un atachment, evitati ca acesta sa fie cu terminatia .exe . Se poate "ascunde" aceaste terminatii prin arhivarea atachmentului respectiv. Deasemeni, evitati pe cat posibil arhivarea acestora cu zip ( si acest sistem de arhivare este utilizat de virusi - recomand a utiliza WinRAR) ;
 • Atentie la mesajele cu extensia .pif, sau cu dubla extensie, ca de ex. doc.pif (acestea sunt aproape sigur virusate !)
 • Scrieti mesajele cat mai concis, evitati pe cat posibil repetarea aceleiasi expresii, evitati cuvintele jignitoare, etc. Utilizati pe cat este posbil limba romana la redactarea acestora (marea majoritate a mesajelor cu virusi sunt scrise in limba engleza) ;

           ► In continuare, va supunem atentiei dvs. cateva masuri pe care le puteti lua dvs. pentru a va "autoproteja" calculatorul de virusi :

 • Instalarea unui sistem firewall si setarea corecta a softului, pentru a cunoaste (si la nevoie sa puteti imediat bloca) schimburile de informatii intre calculatorul dvs. si alte calculatoare (sau adrese web).
  Acest lucru se poate face usor, deoarece pe Internet sunt oferite si versiuni gratuite ;
 • Instalarea pe calculatorul dvs. a unui AntiVirus performant, care sa aiba facilitatea de update (actualizare) automata de pe Internet (si care ar trebui executata cel putin saptamanal) si care sa verifice automat posta electronica [de ex. pentru Outlook Express, cel putin functia de Outgoing mail (SMTP)] .
  Verificati cat mai des (dar cel putin saptamanal) intregul calculator, pentru a fi convinsi va nu este virusat ;
 • Obisnuiti-va a nu deschide nici un atachment, direct din posta electronica !
  Salvati aceste atachmente intr-un folder gol, verificatile cu softul AntiVirus si numai dupa ce v-ati convins ca sunt curate, puteti trece la dezarhivarea si deschiderea lor.
 • Evitati a naviga pe Internet, la adrese web nesigure, reduceti pe cat posibil furnizarea de date personale (de ex. la subscribe), etc.

        Acestea sunt recomandari cu caracter general valabile, dvs. putand lua si alte masuri pe care le considerati utile sau necesare.

 

Romania Virtuala.org


Prima pagina

Internet

Configurare PC

E-mail

World Wide Web

Download

Carte de oaspeti

Feedback Links

Adrian Andrisan - Ady

Bogdan 

© Copyright 2001-2004

 Toate drepturile rezervate