Prima pagina

Internet

Configurare PC

E-mail

World Wide Web

Download

Carte de oaspeti

Feedback Links

 

Povestea site-ului Internet pentru incepatori

Eu, adica Bogdan, l-am cunoscut pe Ady cu totul intimplator prin 2001. Citisem un articol in revista Infonet News prin care unul dintre cititori ne putea da un mic truc referitor la salvarea imaginilor din Webshots pe propriul calculator. Cum ma interesa solutia, i-am trimis un mail. Astfel mi-a dat solutia, explicata ca pentru cel mai neofit dintre utilizatorii de pe Internet - bine structurata intr-un document word, cu imagini de tip screenshot si cu detalii utile. 

Am inceput sa corespondam. Eu, un tinar de 23 de ani din Craiova, el - un pensionar de 73 de ani din Botosani. Ambii pasionati de calculatoare si care am invatat prin propriile mijloace, desi Ady nu avea studii superioare si nu cunostea nici o limba straina. Ady a inceput sa ma "bombardeze" cu tot felul de e-mailuri in care avea deja "fishate" diverse trucuri si descrieri despre cum se folosesc diverse programe. Cum avea timp liber suficient le facea pentru el sau pentru alti amici cu care coresponda. L-am intrebat de ce nu le face publice pe un site si mi-a raspuns ca nu stie cum se face si nu are de unde sa invete. Eu mai facusem citeva, asa ca i-am propus ca sa facem un site impreuna numit Internet pentru incepatori. 

A fost super-incintat de idee, si mi-a dat o serie de documente foarte utile. De altfel cam 75% din materialele de pe site sunt creatia lui, eu facind corecturi, adaugiri sau dand idei pentru noi articole. Toate materialele sunt 100% originale si am tinut mortis sa le pastrez asa. Intial site-ul a fost gazduit la adresa http://primulpas.tripod.com . De un succes s-a bucurat mai ales lista ISP-istilor, care am facut-o in anul 2001, dar nu am avut timp sa o tin actualizata prea mult, datorita numeroaselor fuziuni si achizitii din domeniu. Am primit ulterior si 2-3 articole de la alti colaboratori.

Am creat si o lista de discutii - primulpas@yahoogroups.com unde sa dam sfaturi pentru incepatori. Desi nu a avut niciodata prea multe informatii, s-a dovedit a fi un punct util. 

Prima pagina era actualizata saptaminal cu 10 site-uri utile recomandate de noi ( 5 romanesti si 5 straine) si cu un citat al unei personalitati celebre. 

Ulterior, eu - care actualizam pagina pentru ca Ady nu stia cum sa o faca si nici nu avea bani sa stea prea mult pe Internet - am fost din ce in ce mai ocupat si cu mai putin timp si pentru aceasta pagina. Asa ca in cele din urma am ajuns la o actualizare lunara a primei pagini - si adaugarea de noi articole sau informatii cind aveam timp sau cind imi trimitea Ady. Insa intre timp am cumparat domeniul primulpas.ro si am primit de la un roman plecat in SUA oferta de a plati el gazduirea.

Intre timp, Ady mi-a facut placuta supriza de a-si face propria pagina www.ady.botosani.ro cu informatii chiar mai detaliate si cuprinzind si alte domenii. De asemenea isi pusese si citeva carti electronice (compilari care le realizase singur). Astazi pagina nu mai este disponibila online, dar am reusit sa recuperez descrierea paginii personale de acolo - vezi www.primulpas.ro/ady.htm . Vezi si bannerul paginii :

Desi am incercat sa plasez proiectul la persoane mai tinere care sa se ocupe de el si sa-l actualizeze - nu am reusit. Asa ca o parte din informatii sunt neactualizate de ceva vreme - si, inevitabil, incep sa nu mai fie actuale sau corecte. 

In ultimele 2 luni Ady nu mi-a mai scris. Am crezut ca era iar internat in spital.  Cind nu mi-a trimis nici un e-mail de Craciun sau o scrisoare mi-am dat seama ca era ceva mai grav. L-am sunat pe la inceputul anului 2005, dar mi-a raspuns numai nevasta lui. Mi-a spus ca Ady murise pe 4 Noiembrie 2004.

Nu ne-am intilnit niciodata fata in fata. Am vorbit la telefon de vreo 2 ori, dar ne scriam cel putin o data pe saptamina sau la 2 saptamani. Am fost intotdeauna placut impresionat de dorinta lui de a invata si a impartasi cu altii cunostintele dobindite, desi conditiile initiale ii erau defavorabile. ( calculator vechi, probleme de sanatate serioase, necunostiinta unei limbi straine). Era o persoana cu un stil reverentios - chiar si in e-mailuri, desi se semna foarte simplu -Ady 

E un exemplu pentru noi toti ca " Omul cit traieste, invata."  Sa nu uitam asta!

Daca acest site v-a fost util, macar un pic, misiunea noastra a fost indeplinita !


Prima pagina

Internet

Configurare PC

E-mail

World Wide Web

Download

Carte de oaspeti

Feedback Links

Adrian Andrisan - Ady

Bogdan 

© Copyright 2001-2004

 Toate drepturile rezervate